Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

United har hittat Van Der Sars ersättare – norska klubben avslöjade av misstag

Manchester United är nära att göra klart med norska Ålesunds målvakt Anders Lindegaard, "den nye Schmeichel".

Det har länge spekulerats i vem som ska ersätta veteranmålvakten Edwin Van Der Sar när han bestämmer sig för att sluta. Holländaren har kontrakt säsongen ut så skulle han bestämma sig för att sluta så gäller det att united står rustade.

Då Alex Ferguson inte verkar vara hundraprocentigt övertygad om andremålvakten Tomasz Kuszczaks förmåga så är klubben på jakt efter ytterligare målvaktsförstärkningar. Och nu verkar det som att Ferguson har hittat sin man. Ferguson har enligt The Guardian skickat sin målvaktstränare till norska Ålesund för att hålla koll på lagets danske målvakt Anders Lindegaard.

26-årige Lindegaard har fått ett sent genombrott och debuterade nyligen för danska landslaget efter att Thomas Sörensen skadat sig. Enligt The Guardian är affären bara ett par dagar från att ros iland och det kommer att kosta United relativt lite i PL-mått mätt att lösa Lindegaard från Ålesund. Tidningen skriver att United kommer att betala cirka 40 miljoner kronor för värvningen som alltså kommer att gå igenom när transferfönstret öppnar i januari.

Hur Lindegaards framtid i United kommer att se ut är ännu skrivet i stjärnorna, men han lär få finna sig i att jämföras med en viss Peter Smeichel. Succédansken som utsetts till världens bäste målvakt två gånger och som var säker sista utpost i det Manchester United som vann fem ligatitlar och en Champions League med klubben.

Den som tvekade över sanningshalten i medierapporterna lär ha övertygats när Ålesund själv presenterade övergången på sin hemsida - av misstag. Det var en färdigskriven artikel som inte var helt klar som publicerades. Man hade bland annat lämnat två blankrader. Så här skrev Ålesund:

"Han bliver spilleklar for de røde djævle fra og med ..... og kontrakten varer frem til ..... "

Publicerad 2010-11-18 kl 22:39
Annons
Annons
Annons