United höll undan med tio man - nära att tappa tvåmålsledning igen

Wayne Rooney hade huvudrollen på Old Trafford. Först gav han Manchester United en drömstart. Sedan drog han på sig ett rött kort när han sparkade ner West Hams Stewart Downing, ett tilltag som höll på att kosta segern.

Wayne Rooney firar sitt 1-0-mål, senare i matchen visades han ut.

Manchester United har haft stora försvarsproblem i inledningen av säsongen. I mötet med West Ham ställde man upp med nordirländaren Paddy McNair i backlinjen. 19-åringen gjorde därmed Premier League-debut.

Redan i den 5:e minuten slog Wayne Rooney till för hemmalaget. På ett inlägg från Rafael sköt han i steget bollen mot den bortre stolpen. Ett otagbart avslut för Adrian i West Hams mål.
Målet var Wayne Rooneys 176:e mål i Premier League. Med det passerade han Thierry Henry i målligan och är nu den tredje meste målskytten i ligans historia. Det är dock en bit kvar till ettan Alan Shearer som har gjort 260 baljor. Tvåa är Andy Cole med 189 mål.

I den 22:a minuten utökade Robin van Persie hemmalagets ledning till 2-0. Efter slarv i West Ham-försvaret kunde van Persie rycka sig förbi till höger i straffområdet och med högerfoten hittade han rätt vid den bortre stolpen.

Efter 36 minuter kunde West Ham reducera. Det blev rörigt i Uniteds straffområde och Sakho lämnades obevakad och kunde nicka in en ribbretur till 2-1.

Efter ungefär en timme blev Manchester United reducerat till tio man. Wayne Rooney sparkade ner West Hams Stewart Downing i en löpduell och fick syna det röda kortet direkt.

I slutminuterna kvitterade Nolan för West Ham, men domaren blåste av för offside. Tveksamt såg det ut som på reprisbilderna.

Manchester United höll undan och tog en knapp seger. Tre sköna poäng för laget och lite andrum för Louis van Gaal.

Publicerad 2014-09-27 kl 17:55