United illa ute, men vann till sist - nu väntar Arsenal i cupen

Kvartsfinalerna i FA-cupfotbollen bjuder på ett riktigt stormöte. Manchester United slog ut tredjedivisionslaget Preston i åttondelsfinalen — och ställs nu mot det regerande mästarlaget Arsenal i nästa omgång.

Uniteds dröm om att ta hem en titel 2015 lever vidare. Laget är borta från toppstriden i Premier League, är ute ur ligacupen och spelar inte Champions League. Men i FA-cupen är Manchesterlaget framme i kvartsfinal efter att ha besegrat Preston med 3—1.

Det såg dock inledningsvis ut att bli ännu en cupskräll. Preston tog ledningen genom Scott Liard, som sköt ett skott via Unitedbacken Antonio Valencia som helt ställde David de Gea i mål. United lyckades dock vända genom först Ander Herrera i 65:e minuten och sedan Marouane Fellaini i 73:e.

Wayne Rooney fastställde sedan slutresultatet till 3—1 på straff efter att ha blivit nedriven av målvakten i den 88:e minuten. Det var Rooneys första mål sedan annandag jul förra året.

Innan matchen på Deepdale var färdigspelad blev det också klart att det blir minst ett lag från de lägre divisionerna i semifinal. Detta sedan skrällgänget Bradford, som hittills slagit ut så väl Chelsea som Sunderland, möter Championshiplaget Reading. Liverpool lottades mot Blackburn och Aston Villa tar emot West Bromwich.

Publicerad 2015-02-16 kl 22:51