United körde över Tottenham: "Laget saknar ryggrad"

Två vinster av två möjliga för Manchester United efter att man besegrat Tottenham med hela 3-0 på måndagskvällen.

Tottenham hade inte vunnit på Old Trafford sedan 1989 - och tack vare Brad Friedels förnämliga målvaktsspel så levde deras chanser i en timme.

Men i den 61:e minuten överlistade två av Uniteds unga förmågor den 40-årige Friedel. 22-årige Tom Cleverley slog ett precist inlägg som 20-årige Danny Welbeck kunde nicka i mål.

Och med det var dödläget brutet. Med en knapp kvart kvar av ordinarie speltid klackade Welbeck fram Anderson i straffområdet och brassen kunde stöta in tvåan inför en jublande hemmapublik. Målet avslutade ett fint anfall som startades av Wayne Rooney - och anfallaren skulle snart hamna i strålkastarljuset.

I 87:e minuten kom nästa nickmål, nu från just Rooney, assisterad av inbytte Ryan Giggs. Uniteds manager Alex Ferguson var såklart nöjd efteråt.
- Vår andra halvlek var fantastisk, sade skotten enligt AP efter matchen.
- Tottenham hade mycket boll i första halvlek men i andra så lyfte vi bara, fortsatte han.

För Tottenham som spelade sin första match för säsongen på grund av att premiärmatchen sköts upp på grund av kravallerna i London blev det inte den start man önskat sig. Man kom till spel utan sin kroatiske stjärna Luka Modric som omsvärmas av flyttrykten. Men managern Harry Redknapp sade efter matchen att han förväntar sig att Modric ska stanna.
- Javisst, han är en fantastisk spelare. Vi behöver få honom tillbaka i spel, sade Redknapp och passade på att öppna för värvningar.
- Vi behöver en eller två spelare till. Vi har bra spelare i laget men vi saknar en ryggrad. Jag vet vilka det är som vi behöver och om ordföranden kan se till att vi får in dem så kommer det att gå bra.

Publicerad 2011-08-23 kl 23:34