United körde över West Ham

Manchester United hade inga problem med att vinna över West Ham som kördes över med 4-1. Nu är man nära guldet i Premier League med en match kvar.

Tre nya poäng och fortfarande pole position i jakten på bucklan. Manchester United har inte drabbats av guldfrossa i Premier league-fotbollen. Segern mot West Ham hemma på Old Trafford betydde inte enbart att Alex Fergusons lag nu bara är en match från att bli mästare, den innebar samtidigt att rivalen Arsenal, inte har möjlighet att äta upp avståndet upp till toppen.

Lördagens match startade i ett ursinnigt tempo. Cristiano Ronaldo hann knappt sätta på sig fotbollsskorna innan han skjutit ett 1-0 efter styrning via ett passivt West Ham-försvar. Nådastöten såg ut att kom redan efter 3 minuter. Portugisen fortsatte sin målshow med att turligt vinkla in 2-0 med låret efter 23 minuter. Fullträffen innebar mål nummer 30 i ligaspelet den här säsongen för världens förmodligen bästa spelare. Knappt två minuter senare fortsatte tabellettans mangling när Carlos Teves avlossade stora kanonen - likt Paul Scholes jätteskott mot Chelsea i Champions league-semin i onsdags - från 25 meter. Det vobblande skottet letade sig rakt upp i nättaket men argentinare valde att inte göra någon målgest mot sin förra klubb.

West Hams bitige forward Dean Aston reducerade bara minuterna efter till 1-3 med en vacker cykelspark.

Londonlaget, som saknade skadade Fredrik Ljungberg, fick ännu mer hopp till kontakt när Manchester Uniteds Nani opolerat skallade Lucas Neill i slutet av halvleken. Portgusien fick omedelbart rött kort och hemmalaget en man mindre på planen i drygt en halvlek.

Men i den 59:e minuten släcktes allt vad hopp heter. Michael Carrick sköt strax utanför straffområdet, återigen ändrade bollen riktning på en försvarare, och letade sig in i mål.

Pressen tilltar nu på tvåan Chelsea som på måndag är tvingat att vinna borta mot Newcastle för att behålla sina gulddrömmar in till kommande helgs avgörande omgång. Tre poäng och rejält med plusmål skiljer just nu United från Chelsea.

Publicerad 2008-05-03 kl 17:44