United lätt till FA-cupsemi

Fulham var till slut chanslöst mot Manchester United i FA-cupens kvartsfinal. Genom två mål av Carlos Tevez, ett av Wayne Rooney och ett av Ji-Sung Park kördes hemmalaget över.

Fulham inledde kvartsfinalen på ett bra sätt, och har haft flera hyfsade målchanser. Men Manchester United var effektivt.

I den 20:e minuten nådde Wayne Rooney högst och nickade bollen mot den bortre stolpen. Den nådde inte mål, men väl huvudet på anfallskollegan Carlos Tevez som bara hade att knoppa in ledningsmålet.

Efter en halvtimme var Rooney själv nära att utöka ledningen men skottet gick i stolpen och ut över kortlinjen.

Istället var det Tevez som efter 35 minuter satte tvåan, med ett härligt distansskott i Mark Schwarzers ena kryss.

Trots nollan bakåt har Uniteds försvar sett allt annat än säker ut. Flera gånger har kommunikationsmissar mellan backar och målvakt varit på vippen att resultera i mål bakåt.

I den 50:e minuten kom nog avgörandet. Wayne Rooney skruvade snyggt in trean i Schwarzers bortre hörn.

Den absoluta punkteringen kom i den 81:a minuten när sydkoreanen Ji-Sung Park fixade 4-0.

Därmed gör Manchester United sällskap med Chelsea till FA-cupens semifinaler.

Publicerad 2009-03-07 kl 20:42