Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

United-legendaren: "Zlatan kommer ta bort press från Rooney"

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic inträde i Manchester United kommer att underlätta för... Wayne Rooney. Det menar klubbens ambassadör, förre managern Bryan Robson.
- Pressen att prestera har alltid legat på honom, säger Robson.

Zlatan Ibrahimovic deltog inte i Uniteds Kina-turné men ska göra sin första träning med nya laget på torsdag. Därefter - skriver klubben på sin hemsida - förväntas det att han reser med till Göteborg för helgens vänskapsmatch mot Galatasaray.  

Många är spända på att se nyförvärvet i aktion. Zlatans ålder, 34 år, har varit lite av en vattendelare bland supportrarna. Men Bryan Robson - tidigare United-spelare som bland annat tränat det engelska landslaget - är inte bekymrad:

- Zlatan är 34 år och det hade varit fint att få honom vid 28 eller 29 års ålder, eller något liknande, men sättet som han spelat på för PSG det senaste året visar att han fortfarande har mycket att erbjuda. Och han ser väldigt tränad ut, säger Robson till MUTV.

Robson jämför situationen med när klubben plockade in Robin van Persie. Även då snackades det en hel del om ålder.

- Men han vann titeln åt oss med sina mål den säsongen. Förhoppningsvis kan Zlatan göra likadant, säger Robson.

- Han kommer att ta bort press från Wayne Rooney också. Varje gång vi haft ett dåligt resultat har ursäkten varit att Wayne inte spelat särskilt bra. Pressen att prestera har alltid legat på honom, och Zlatan kommer att ta den ifrån Wayne lite grand, så att Wayne kan slappna av och njuta av spelet.  

Rooney själv har tidigare uttalat sig så här om Zlatans inträde:

- Jag tycker att han har varit en av världens bästa anfallare de senaste tio åren och han har alltid vunnit troféer där han varit. Han är en stor karaktär, så jag ser fram emot att komma tillbaka, träna med honom och förhoppningvis forma ett bra partnerskap och vara framgångsrika tillsammans.  

Publicerad 2016-07-26 kl 15:40
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER