POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

United och Chelsea skyldiga 17 miljarder

17 250 000 000 kronor, drygt sjutton miljarder tillsammas. Så stora skulder har finallagen i Champions League till sina fodringsägare. Nu höjs varnande fingrar för att de två storklubbarna har för stora skulder

Enligt brittiska The Guardian dras Chelsea och Manchester United med enorma skulder. Chelsea, var skulder uppgår till cirka 8,8 miljarder kronor, är framförallt skyldiga den egna ägaren Roman Abramovich.

De 6,6 miljarder av den stenrike ryssens pengar som gått till framförallt spelarköp och spelarlöner ska alltså inte ha varit en donation, utan ett räntefritt lån. Det betyder att Chelsea inte behöver betala några räntor på Roman Ambramovich pengar.

Men, skulle han välja att lämna Chelsea och kräva sina pengar tillbaka, har klubben bara 18 månader på sig att skaffa fram pengarna. Chelseas ordförande Bruce Buck ska dock ha poängterat att Roman Abramovich älskar fotboll och att han inte kommer lämna londonklubben.

Även United har alltså stora skulder. Även om klubben inte riskerar att tvingas återbetala dem på en gång, kostade enbart räntorna över 900 miljoner kronor förra året. I jämförelse kan man konstatera att räntekostnaden överstiger de allsvenska klubbarnas totala omsättning under 2007 som uppgick till 820 miljoner kronor.

Publicerad 2008-05-20 kl 15:59
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå