United övertygade i cupen - räddade Van Gaal?

Louis van Gaal skulle, enligt rapporter i brittisk media, riskera sparken om Manchester United förlorade mot Shewsbury i FA-cupen. Då klev laget fram och leverarade en stabil 3-0-seger.

Förluster mot Sunderland i ligan och Midtjylland i Europa League och ropen på managern Louis van Gaals avgång ökade i styrka. Frågan är om han klarat att lämna Shrewsbury som något annat än vinnare. 3-0-segern i FA-cupen tog Manchester United till kvartsfinal och möjligheten att vinna en inhemsk titel finns kvar för den hårt pressade managern.

Chris Smalling tog udden ur division 3-klubbens förhoppningar efter 37 minuter och tio minuter senare, på tilläggstid i första halvlek ökade Juan Mata på till 2-0.

Det fanns inget tveksamt över frisparken som spanjoren matade in. Däremot att tre av hans lagkamrater befann sig i offsideposition och skymde sikten för Shrewsburys målvakt Jayson Leutwiler. Men målet godkändes och United fick en behaglig färd till kvartsfinalen mot West Ham på Old Trafford om tre veckor.

Jesse Lingard gjorde till 3-0 i andra halvlek framspelad av Ander Herrera.

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna