United pallade trycket - vann enkelt omspelet mot Cambridge

Det första mötet blev ett rejält bakslag. Men Manchester United repade mot - och slog Cambridge tämligen enkelt i returen av FA-cupen.

När lagen möttes förra gången blev det 0-0 och nu skulle de göra upp ännu en gång om en plats i åttondelsfinalen.

Och den här gången lyckades United spräcka nollan tidigt. Juan Mata höll sig påpassligt framme när Marouane Fellaini nickade ner ett inlägg till honom i den 25:e matchminuten. Den reslige belgaren vann en nickduell och serverade sin lagkamrat bara någon meter framför Cambridges mål.

Marcos Rojo fixade 2-0 kort senare. En hörna som Robin van Persie serverade.

Även 3-0 skulle komma, och den gången var det unge James Wilson, 19, som slog till och ordnade slutresultatet. Han skickade in ett studsande skott från kanten av straffområdet, distinkt i ena burgaveln.

Varken Cambridges spelare, fans eller managern Richard Money (tidigare i AIK och Västerås) verkade dock så särskilt besvikna. Istället var det stående ovationer som bjöds på innerplanen efter slutsignalen.

Alexander Kacaniklic blev utbytt i den 82:a minuten då hans Fulham tog emot Sunderland i sitt omspel. Även i den matchen drog Premier League-laget det längsta strået. Sunderland vann med 3—1 över League Championshiplaget Fulham. Men Fulham hade 1—0 genom Hugo Rodallega i första halvlek och Sunderlands kvittering i 61:a minuten var ett självmål av Fulhams Marcus Bettinelli. Ricky Alvarez gjorde sedan 2—1 till gästerna och en straff på tilläggstid avslutade målskyttet. I en tredje omspelsmatch bortabesegrade Preston Sheffield Wednesday ,med 3—1.

Manchester United: De Gea, McNair, Smalling, Evans, Rojo, Blind, Fellaini, Mata, Rooney, Di Maria, van Persie.

Cambridge United: Dunn, Tait, Taylor, Donaldson, Champion, Coulson, Elliot, Simpson, Nelson, Mc Geehan, Chadwick.

Publicerad 2015-02-03 kl 23:02