United poänglöst - trots mål av Zlatan: "Kunde gjort fler"

Manchester City mot Manchester United. Pep Guardiola mot José Mourinho. Segrare: City och Guardiola - trots ett svenskt drömmål.
- Jag gjorde mål, men jag kunde gjort fler, säger Zlatan Ibrahimovic i appen Unplugged.

Redan i den fjärde omgången drabbade Manchester City och Manchester United samman i vad som är det dyraste mötet genom tiderna. Den stora snackisen inför mötet var så klart  matchen i matchen mellan de båda tränarna - José Mourinho och Pep Guardiola - som dock valde att utbyta en hjärtlig kram med varandra i samband med avspark.

Det var dock allt annat än hjärtligt under matchen - som slutade med en 2-1-seger till City.

Kevin De Bruyne utnyttjade derbynerverna hos Uniteds Daley Blind som hamnade helt fel vid ett tillbaka spel. De Bruynde kunde enkelt sno bollen mitt framför ögonen på Blind och kom fri. Belgaren rullade kyligt in 1-0 för City.

Värre skulle det bli för United. Iheanacho kunde på en retur trycka in 2-0 och City såg just då klart bättre ut.

Zlatan Ibrahimovic lyckades dock tända ett litet hopp för hemmalaget när han i slutet av den första halvleken utnyttjade slarv från Citys målvakt Claudio Bravo. Nyförvärvet tappade en boll - då höll sig Zlatan framme med en volley och dunkade in reduceringen.

Precis innan halvtidsvilan fick Zlatan ett jätteläge att kvittera när Citymålet stod vidöppet. En försvarande back lyckades dock rensa undan bollen.

Två gånger ropade Manchester United på straff i upptakten av den andra halvleken. Claudio Bravo var på väg att bli syndabock när han gick in i en tuff satsning mot Wayne Rooney. Minuter senare ropade hemmalaget på hands på Citys Aleksandar Kolarov.

Matchen blev betydligt mer öppen än vad många hade räknat med. Lagen bytte stundtals målchanser med varandra.

Trots flera försök att mobilisera manskapet i jakten på ett kvitteringsmål gick United lottlöst från matchen och noterade därmed sin första förlust i Premier League.

Så här startade lagen:

Manchester City: Bravo, Sagna, Otamendi, Stones, Kolarov, Fernandinho, De Bruyne, Silva, Sterling, Nolito, Iheanacho.

Manchester United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw - Pogba, Fellaini - Mkhitaryan, Rooney, Lingard - Ibrahimovic.