Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

United-spelaren förnekar uppgjord match: "Mitt samvete är rent"

Foto: AP

Manchester Uniteds Ander Herrera pekas ut som delaktig i en stor spansk matchfixningsskandal, men nu tillbakavisar han alla anklagelser.
"Jag skulle aldrig försöka manipulera ett resultat", skriver han på facebook.

Det är en match från den sista omgången av La Liga, säsongen 2010/2011, som fångat de spanska myndigheternas uppmärksamhet. Real Zaragoza var i behov av en seger för att hålla sig kvar i högstadivisionen och enligt vad landets antikorruptionsåklagare misstänker ska klubben ha betalat sin motståndare Levante nästan nio miljoner konor för att lägga sig. Pengar som sedan ska ha fördelats mellan spelare och ledare.

Den spanska tidningen AS skriver att 41 spelare namngetts i processen, och bland dessa återfinns Atletico Madrids nuvarande lagkapten Gabi och Manchester Uniteds mittfältare Ander Herrera, som båda tillhörde Zaragoza vid den aktuella tidpunkten. AS uppger att alla inblandade riskerar fängelsestraff av olika längd.

Ander Herrera förnekar all kännedom kring att matchen eventuellt varit uppgjord.

"Jag har aldrig och jag kommer aldrig att ägna mig åt manipulation av matchresultat. Om jag blir inkallad som vittne vid en rättegång närvarar jag gladeligen eftersom mitt samvete är helt rent", skriver han på facebook.

"Jag älskar fotbollen och rent spel, både på och vid sidan av planen."

Publicerad 2014-12-16 kl 14:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons