United utslaget ur FA-cupen - Leicester vidare till semifinal

FA-cupen

Manchester United är utslaget ur FA-cupen.
Leicester tog vara på flera misstag och vann matchen med 3-1.
- Jag kan inte beskriva känslan, säger tvåmålsskytten Kelechi Iheanacho.

Manchester United bortaspelade under söndagen mot Leicester City i kvartsfinalen av FA-cupen. Victor Lindelöf gjorde sin 150:e match i United-tröjan, men det är nog ingen match han kommer minnas tillbaka på med glädje.

För det var Leicester som skulle få en drömstart i matchen. Uniteds mittfältare Fred fick en passning felvänd och skulle passa tillbaka till målvakten, men passningen blev för lös och Kelechi Iheanacho kunde enkelt ta vara på misstaget, runda målvakten och lägga in 1-0 till Leicester. Jätteblunder.

Med ett par minuter kvar till paus hade Paul Pogba bollen på vänsterkanten. Stjärnan slog in ett inlägg som Donny van de Beek hoppade över och Mason Greenwood avslutade på ett. Kvitterat 1-1.

I början på den andra halvleken tog Leicester ledningen igen. Youri Tielemans väggspelade sig igenom på mitten och trampade igenom Uniteds mittfält. Strax utanför straffområdet placerade han sedan in 2-1 för Leicester.

Med lite mer än tio minuter kvar utökade Leicester ledningen när Iheanacho tappades bort på bortre och kunde nicka in 3-1 på en frispark. 3-1 slutade även matchen, och United var således utslaget ur FA-cupen. Leicester ställs mot Southampton i semifinalen, se lottningen här.

- Vi hade inte gnistan i kväll - men det är förståeligt. Det här laget har varit fantastiskt de senaste tre eller fyra månaderna. Vi spelade var tredje dag och hade fantastisk form. Det kom ikapp oss, alla matcher och resor, säger Ole Gunnar Solskjær till BBC Sport efter matchen.

- Jag är såklart glad. Det var en fantastisk lagprestation. Varje aspekt av spelet var komplett. Jag sa till spelarna att de var tre matcher från historia. Nu är det två. Vi tar rätt steg, vi är på rätt väg. Vi är mycket ambitiösa att vara det bästa vi kan vara, säger Leicesters Brendan Rodgers efter matchen.

Leicester City: Schmeichel - Fofana, Evans, Söyüncü - Albrighton, Ndidi, Tielemans, Castagne - Perez - Iheanacho, Vardy

Manchester United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - Fred, Matic, Pogba, van de Beek - Greenwood, Martial