United vände och vann mot Chelsea - inhopparen hjälte i toppmötet

Jesse Lingard hoppade in och sänkte Chelsea i toppmötet.
Det gav United segern med 2-1, när Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen i Premier League.

Manchester United har under vintern hackat i ligan med blandade resultat med vinster mot bland annat Huddersfield och Burnley, men med förluster mot Newcastle och Tottenham, vilket gjort att Liverpool, Chelsea och Tottenham knappat in på laget i Premier League.

Under lördagen inledde dessutom Chelsea toppmötet bäst. Alvaro Morata var i den fjärde minuten nära att ge laget ledningen med ett volleyskott i ribban, men fick i stället vänta på att fira matchens första mål. Chelsea tog i stället ledningen i den 32:e minuten, när Willian startade och avslutade en kontring på bästa sätt genom att skjuta 1-0 till bortalaget.

Därefter kom United in i matchen ordentligt. Sju minuter efter Willians ledningsmål, så höll Romelu Lukaku undan en motståndare och ordnade kvittering. Det var hans första mål under säsongen mot ett av de åtta bästa lagen i serien.

I andra halvlek turades United och Chelsea om att gå framåt för ett ledningsmål, men i slutändan drog United det längsta strået. Jesse Lingard, som hoppade in i den 64:e minuten, nådde högst på ett inlägg av Lukaku och skallade in segermålet till 2-1. Han fick därmed fira tre poäng med sina lagkamrater, där Victor Nilsson Lindelöf var en av flera som spelade hela matchen.

Manchester United klev därmed upp på andraplats och petade ner Liverpool till tredjeplats i Premier League.

Manchester United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Young - McTominay, Matic - Sanchez, Pogba, Martial - Lukaku.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rudiger - Moses, Drinkwater, Kante, Alonso - Willian, Morata, Hazard.