United vann - svenskarna fast på bänken

Romelu Lukaku gav Manchester United revansch för derbyförlusten med matchens enda mål till 1-0-seger mot Bournemouth på Old Trafford. Då fick både Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf sitta på bänken i 90 minuter.

Manchester United-svenskarna Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf hoppade båda in i derbyförlusten mot Manchester City, men fick inget fortsatt förtroende från start mot Bournemouth på Old Trafford.

Och de fick till en början se laget ha svårt för att ta kommandot mot bortalaget. Bournemouth skapade inledningsvis de hetaste chanserna och var nära ett ledningsmål i mitten av första halvlek, när Charlie Daniels sköt utifrån och pressade David De Gea till att peta ut bollen till hörna.

Manchester United höjde sig dock ju längre matchen led och tog i den 26:e minuten ledningen i matchen, när hårt kritiserade anfallaren Romelu Lukaku nådde högst på ett precist inlägg av Juan Mata och nickade in 1-0. Det blev också matchens enda mål.

United skapade fler chanser i andra halvlek, där Anthony Martial sköt över från nära håll och inbytte Marcus Rashford sköt i ribban. Men det blev till slut en uddamålsseger.

United är därmed ännu elva poäng efter serieledaren Manchester City.