United växlade upp och gick vidare i FA-Cupen

Manchester United är klart för åttondelsfinal i FA-Cupen sedan Rooney, Blind och Mata gjort varsitt mål i 1-3-segern borta mot Derby.

Derby County  tog under fredagskvällen emot Manchester United på Pride Park.

Gästerna - med en pressad Louis van Gaal på tränarbänken - fick en fin start på matchen sedan Wayne Rooney öppnade målskyttet med dryga kvarten spelad.

I slutet av den första halvleken kvitterade hemmalaget genom Geroge Thorne som lämnades utan bevakning sedan han löpt in i Uniteds straffområde.

Efter paus växlade United upp och Daley Blind slog först in 1-2 innan Juan Mata definitivt punkterade matchen med sitt 1-3-mål i den 83:e minuten.

Marcus Olsson - som nyligen anslöt till Derby från Blackburn - fick se hela matchen från bänken.