Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Uniteds chock – Rooney kan tänka sig City-flytt

Wayne Rooney ska enligt uppgift kunna tänka sig att gå i Carlos Tevez fotspår och lämna Manchester United för Manchester City.

Det var många United-fans som hade synpunkter på Carlos Tevez val att gå till lokalrivalen City när han lämnade United – och nu kan det vara på väg att hända igen, och frågan är om det inte skulle svida ännu mer i det här fallet.

Enligt The Guardian kan nämligen Wayne Rooney tänkta sig att gå till City om han skulle lämna United. De senaste dagarna har fotbollsengland kokat av rykten om Rooney och hur han sägs vara beredd att lämna Manchester United. The Guardian skriver att Rooney gjort klart för United att han inte tänker förlänga sitt kontrakt och att Rooney sagt till lagkamrater att han snarare än att flytta till Real Madrid eller Barcelona kan tänka sig att göra den ”förbjudna” flytten till lokalrivalen City.

Även om Rooney sägs ogilla vissa aspekter av livet som påpassad fotbollsstjärna i England så finns det andra argument till varför han kan tänka sig att stanna i Premier League om han lämnar United. The Guardian pekar på ett par faktorer som kan spela in när Rooney tar ett eventuellt beslut om vart han ska flytta.

Rooneys fru Coleen har en yngre syster som lider av hjärnsjukdomen Retts syndrom och som hon ogärna vill flytta för långt ifrån. Systerns tillstånd förvärrades efter att uppgifter om Rooneys påstådda otrohetsaffärer med en prostituerad i förra månaden.

Vidare har City-ledningen genom Brian Marwood en bra relation till Rooneys agent Paul Stretford, plus att Marwood tidigare varit högt uppsatt inom Nike, en av Rooneys sponsorer.

Lägg därtill att City har de ekonomiska muskler som krävs för att erbjuda Rooney en rejäl löneförhöjning – och man tror sig kunna göra det trots Uefas hårdare regler för finansiell ”fair-play” genom att sälja exempelvis Roque Santa Cruz och Craig Bellamy, och på den vägen skapa utrymme för Rooneys lön.

Från City-håll har man vid tidigare tillfällen sagt sig inte ha övervägt att värva Rooney, men nu är det lite andra tongångar.
- Nu när vi vet att han vill lämna så kommer vi såklart att följa det här mycket noga, säger en källa inom Cityledningen till The Guardian.

Publicerad 2010-10-19 kl 10:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons