Uniteds damer vann på Old Trafford: "Dröm som gick i uppfyllelse"

Women´s Superleague

Manchester Uniteds damer gick segrande ur sin historiska premiärmatch på Old Trafford.
Tabelljumbon West Ham besegrades med 2-0 efter två snabba mål i början på andra halvlek.
- Det var en dröm som gick i uppfyllelse att få spela på en så fantastisk plan, säger United-mittfältaren Ella Toone till BBC.

På lördagen skrev Manchester Uniteds damer historia när de spelade sin första match någonsin på herrarnas hemmaplan Old Trafford. För motståndet stod tabelljumbon West Ham.

Efter en mållös första halvlek tog United ledningen tidigt efter paus när Lauren James nickade bollen i mål från nära håll i efterspelet till en hörna. Kort därpå utökade Christen Press, med förflutet i Göteborg FC och Tyresö, till 2-0 när amerikanskan smällde in bollen i nät från tio meter.

West Ham fick senare avsluta matchen med tio spelare efter att tyskan Laura Vetterlein dragit på sig sitt andra gula kort i den 77:e minuten. Matchen slutade sedan 2-0.

- Som Manchester United-supporter var det en dröm som gick i uppfyllelse att få spela på en så fantastisk plan. Det var ett speciellt tillfälle och jag är glad att vi gick ut där och tog tre poäng, säger United-mittfältaren Ella Toone till BBC.

Tack vare segern befäster Manchester United sin tredjeplats i en haltande tabell. Laget har nu sex poäng ner till fyran Arsenal, som dock har två matcher färre spelade än United. De tre bästa lagen i engelska WSL kvalificerar sig för Champions League.