Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Uniteds hjälte tackar iPoden

Målvakten Ben Foster fixade segern i ligacupen åt United med storspel i straffdramat. Nu avslöjar han hemligheten bakom succén: hans iPod.
- Jag tittade på en video på en iPod med Eric Steele, vår målvaktstränare, säger Foster enligt Guardian.

Ligacupfinalen mellan United och Tottenham gick till straffar. Där visade Ben Foster varför han betraktas som arvtagaren till Edwin van der Sar. När Jamie O'Hara steg fram till elvameterspunkten och avlossade straffen dök Foster rätt och fixade trofén åt United. Men det var ingen slump att Foster dök åt rätt håll. Han hade studerat Tottenhams straffläggare på sin iPod.
- Jag gjorde en del efterforskning inför straffläggningen. Vi försökte få reda på allt om Spurs inför matchen och precis före straffläggningen kollade jag på en iPod med Eric Steele, vår målvaktstränare.
- Det är en ny grej som han börjat med sedan han kom till klubben, och på videon fanns några av Tottenhams straffar, bland annat en med O'Hara. De sa till mig att, om han tog en, göra mig så stor som möjligt, säger Foster.

Ben Foster fick lovord av Sir Alex Ferguson efter straffräddningen.
- Framtiden är hans, nutiden tillhör Van der Sar, det är uppenbart. Jag och tränarstaben har alltid haft stor tilltro till honom och nu när han upplevt den här finalen kommer hans självförtroende stärkas. Jag tror att han kommer att vara Englands landslagsmålvakt de närmaste åren, säger Ferguson.

Publicerad 2009-03-02 kl 19:15
Annons
Annons
Annons