Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Uniteds vd: "Jag är stolt över hur vi agerade"

Foto: SCANPIX

Den misstänkta bomben på Old Trafford visade sig vara en attrapp som glömts bort efter en säkerhetsövning. Efter tabben, som får enorma konsekvenser, uttalar sig Uniteds vd.
- Överlag är jag stolt över hur vår personal agerade, säger Ed Woodward till klubbens hemsida.

20 minuter före avspark i mötet mellan Manchester United och Bournemouth utlystes "kod röd" på Old Trafford och arenan evakuerades efter att ett misstänkt paket upptäckts. Matchen ställdes in och militär tillkallades. Det stora pådraget kunde lugnas ner när det upptäcktes att den misstänkta bomben var en attrapp.

Senare visade det sig att paketet hade lämnats bakom av ett säkerhetsföretag som i onsdags hade genomfört en övning på arenan. Trots den pinsamma tabben så menar Uniteds vd Ed Woodward att klubben agerade på rätt sätt utifrån de kända omständigheterna.

- Fansen till båda klubbarna uppträdde fläckfritt och evakueringen, den första av sitt slag i Storbritannien, var en fullkomlig framgång, säger han till klubbens hemsida.

United beskriver hur attrappen lämnades bakom av säkerhetsföretaget efter en övning vars syfte var att träna ledare av bombhundar.

- Företaget hade checkat av attrappen som återhämtad tillsammans med de 13 övriga atrapperna vid slutet av övningen, säger Woodward och menar även att föremålet inte kunde ha upptäckts på rutinsökningen inför match då det inte fanns några sprängämnen.

Matchen mot Bournemouth kommer nu istället att spelas under tisdagskvällen. Misstaget kommer enligt engelska medier att kosta United 35 miljoner kronor, något som i sin tur kan leda till en stämningsansökan från klubben mot säkerhetsföretaget.

Trots de stora konsekvenserna av den ofattbara tabben så menar Ed Woodward att de hade agerat på samma sätt om samma situation uppkom igen.

- När en verklig situation upptäcktes hade klubben och polisen inget annat val än att hantera det som ett potentiellt terrorhot; vi kunde inte ha antagit att det var ett övningsmisstag. Om vi ställs inför samma situation i framtiden skulle vi agera på samma sätt.

Publicerad 2016-05-16 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons