POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Uppges köpa Southampton - för 2,5 miljarder kronor

Foto: Bildbyrån

Kinesiska ägare är på väg in i Southampton. Enligt Daily Mail blir det dock inte Lander Sports Development som det tidigare rapporterats om, utan istället storbanken CITIC Securities som uppges gå in med 2,5 miljarder kronor.

Under de senaste månaderna har det ryktats om att kinesiska ägare är på väg att köpa in sig i Southampton. Klubbens ägare Katharina Liebherr har tidigare öppnat för ett partnerskap och skrev ett öppet brev till fansen i slutet på januari där hon kommenterade förhandlingarna om ett kinesiskt övertagande.

"Snälla förstå att jag kan bara kommentera kort angående den här processen men jag kan försäkra er om att de steg vi tar gör vi för klubbens bästa intresse. Ett potentiellt partnerskap skulle behöva gå igenom ett flertal godkännanden och fullgöra strikta kriterier före det bekräftas", skrev Liebherr på Sourhamptons hemsida.

Klubben ska enligt Daily Mail då ha förhandlat med Lander Sports Development som varit villiga att investera drygt 175 miljoner pund - runt två miljarder svenska kronor. Nu skriver tidningen dock att uppgörelsen är nära att gå i stöpet. Lander har till slutet på månaden att bestämma sig innan exklusiviteten i förhandlingarna går ut.

Daily Mail uppger att CITIC Securities, Kinas största investmentbank, står redo med en investering på 225 miljoner pund - 2,5 miljarder svenska kronor - om det händer.

Southamptons ägare Katharina Liebherr tog över klubben 2010 och har sedan dess varit med att bygga upp "The Saints" till ett stabilt Premier League-lag. Nu vill hon ta klubben till nästa nivå med hjälp av kinesiska investerare.

Publicerad 2017-02-23 kl 10:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå