Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Uppgifter: Fifa utreder Pogbas övergång till United

Foto: Bildbyrån.

Fifa kommer att utreda Paul Pogbas övergång till Manchester United.
Det uppger källor inifrån Fifa för nyhetsbyrån AFP.

Det var i augusti 2016 som Manchester United lät meddela att man gjort klart med mittfältaren Paul Pogba, närmast från Juventus. Affären uppges ha kostat United 89 miljoner pund och är den dyraste övergången någonsin.

Nu uppger källor inifrån Fifa för nyhetsbyrån AFP att affären kommer att bli föremål för utredning hos det internationella förbundet. Även franska Mediapart skriver att så blir fallet och enligt de sistnämda beror utredningen på att Pogbas agent Mino Raiola, som själv uppges ha fått cirka 41 miljoner pund – motsvarande 468 miljoner kronor i affären, representerade alla tre parter i affären.

Enligt den danska tidningen Politiken, som tagit del av dokumenten från Football Leaks, där Raiolas arvode framgick, får man enligt det engelska förbundet representera flera parter i en övergång. Det är dock helt avgörande att alla parter känner till förhållandet, vilket enligt tidningen inte ser ut att ha varit fallet då United köpte Pogba.

Enligt Politiken ingick han ett avtal med Juventus för att "genomföra aktiviteter som resulterar i ett högre värde på spelaren". Samtidigt skrev han ett så kallat dubbelt representationsavtal med Manchester United och Pogba i augusti i fjol. Avtalet med Juventus nämns inte i några dokument mellan Manchester United och Paul Pogba, enligt tidningen.

Paul Pogba inledde sin karriär i just United, men det blev bara tre matcher under Sir Alex Ferguson innan han flyttade till Italien och Serie A. Efter att ha slagit ingenom rejält hos den italienska storklubben och bland annat vunnit fyra ligatitlar beslutade sig United i fjol för att gräva djupt i plånboken och köpa tillbaka fransmannen.

Publicerad 2017-05-09 kl 21:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons