Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Uppgifter: Lindelöf överens med United - PSG utmanar

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Victor Nilsson Lindelöfs eventuella övergång till Manchester United lever i allra högsta grad, enligt brittisk media.
Nu uppges svensken vara överens med United, som ska ligga i förhandlingar med Benfica.

I mars kunde Fotbollskanalen berätta att Victor Nilsson Lindelöfs plan är att lämna Benfica i sommar. I vintras förlängde mittbacken sitt avtal med den portugisiska storklubben och blev då en av lagets bäst betalda spelare, men intresset från andra klubbar runt om i Europa kvarstår och svensken är aktuell för en flytt efter säsongen.

22-åringen var nära en flytt till Manchester United i januari och även om affären inte gick igenom då har det fortsatt att rapporteras om att United håller koll på Nilsson Lindelöf. Nu skriver den brittiske journalisten Graeme Bailey, tidigare på bland annat Sky Sports, att en övergång till Premier League-jätten i allra högsta grad lever för mittbacken. För sajten The Gambling Times skriver Bailey att Nilsson Lindelöf och hans representanter är överens med United om en flytt. Den överenskommelsen ska ha nåtts för flera månader sedan, uppger Bailey. Men i texten framgår ingenting om det är så att Benfica gett svensken tillåtelse att prata med Manchester United trots att han har ett avtal med den portugusiska klubben.

The Gambling Times hävdar att den franska storklubben Paris Saint-Germain tagit kontakt med Benfica angående Nilsson Lindelöf, men svensken ska vara bestämd på att det är till United han vill gå.

Det som återstår för att övergången ska gå i hamn, enligt Graeme Bailey, är att klubbarna ska komma överens om en prislapp. Bailey skriver att Benfica vill ha närmare 50 miljoner pund (570 miljoner svenska kronor), medan United i nuläget har sträckt sig en bit över 40 miljoner pund (460 miljoner svenska kronor). José Mourinhos klubb ska dock alltjämt ha en stark tro på att en överenskommelse kommer att kunna nås.

Under lördagen säkrade Benfica ligatiteln i Portugal, efter en 5-0-seger över Vitoria de Guimares. Nilsson Lindelöf är given i Benfica och har spelat 46 tävlingsmatcher för sitt klubblag den här säsongen.

Svensken har själv hela tiden varit väldigt fåordig kring ryktena som ständigt cirkulerar runt honom. I mars sa han följande till Fotbollskanalen om planen är att flytta vidare i sommar:

- Det får vi ta då. Jag har ett långt kontrakt kvar med Benfica och trivs väldigt bra där. Det är en väldigt stor klubb och jag känner att jag utvecklas varje dag. För mig är det ingen stress. Jag är fortfarande ung, 22 år, så det är ingen stress.

Se Benficas titelfirande i omklädningsrummet i spelaren ovan.


SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.

Publicerad 2017-05-14 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons