Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10v

Uppgifter: Liverpools ägare vill sälja: ”Klubben är mer eller mindre till salu”

Foto: Bildbyrån

John Henry vill sälja Liverpool.
Det menar New York Post, som hävdar att ägaren har signalerat att han letar efter en köpare.
Det dementeras dock av en talesperson för klubben.
- För att upprepa vårt budskap igen, så är klubben inte till salu, säger en talesperson för klubben.

Liverpool kan få en ny ägare. Enligt uppgifter till New York Post letar klubbens ägare John Henry efter potentiella köpare.

”Den är till salu om han kan få rätt pris” säger en källa till tidningen medan två andra källor menar att klubben mer eller mindre är till salu. De hävdar att Henry "diskret tar emot bud" och att amerikanen söker mer än 2 miljarder dollar för klubben han köpte för 477 miljoner dollar.

Henry köpte Liverpool 2010 och äger klubben genom sitt företag Fenway Sports Group, FSG. FSG äger också 80 procent av Tv-stationen NESN, 50 procent av Roush Fenway Racing samt basebollklubben Boston Red Sox, som vann World Series för ett par veckor sedan.

New York Post säger att klubben trots det gick med förlust under året, men tidningen har inte kunnat bekräfta om Red Sox förlust har något att göra med Henrys vilja att sälja Liverpool.

Tidigare i på påstod Daily Mail att Henry hade nobbat ett bud för klubben från Shejk Khaled Bin Zayed Al Nahayan, vars familj styr Abu Dhabi. Shejken ska ha försökt köpa Liverpool med uppbackning av kinesiska investerare.

Enligt uppgifter misslyckades de potentiella köparna att få tillräcklig med finansiering, men representanter för FSG förnekade att de hade mottagit ett bud för den engelska klubben.

Men nu menar uppgiftslämnare till New York Post att läget är annorlunda.

”Det är inte Fake News” säger en källa om att Henry är villig att sälja Liverpool. Källan lade dock till att han inte tror att en försäljning kommer att ske snart.

På fredagseftermiddagen kommenterade en talesperson för Liverpool uppgifterna.

- Trots att vi tycker att det är motbjudande att ge rapportering som denna ett meningsfullt svar, så kan jag å klubbens ägares vägnar fullständigt avvisa denna ogrundade spekulation. För att upprepa vårt budskap igen, så är klubben inte till salu, varken genom någon ”diskret process” eller något av det slaget, säger talespersonen till Liverpool Echo.

Publicerad 2018-11-09 kl 15:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons