POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
33v

Uppgifter: Löw ville träffa Özil - blev portad från Arsenals träning

Foto: Bildbyrån.

Mesut Özil slutade i sommar i Tysklands landslag.
Förbundskaptenen Joachim Löw ville nyligen besöka stjärnan i London - men blev portad från Arsenals träning, skriver Bild. 

Arsenals tyske stjärna Mesut Özil meddelade i slutet av juli att han slutar i det tyska landslaget, efter fiaskot i VM i Ryssland. Samtidigt riktade han kritik mot det tyska förbundet, och berättade i ett långt brev att han kände av rasism från flera håll. 

"Jag är tysk när vi vinner, men en invandrare när vi förlorar", skrev Özil bland annat i ett långt brev i samband med avskedet.

Tysklands förbundskapten berättade tidigare i höst att han försökte nå Özil för att prata om avskedet, men att det var utan framgång. Nu rapporterer den tyska tidningen Bild att förbundskaptenen nyligen var på besök i London ihop med högra handen Oliver Bierhoff i landslaget för att träffa Özil, vilket stjärnan visste om via sin agent. 

Trots det blev duon inte insläppt på Arsenals träning, rapporterar tidningen. 

- Vi hade velat tala med Mesut men vi får acceptera att han inte vill tala med oss för närvarande, säger Bierhoff enligt Bild. 

Özil lämnade även landslaget i svallvågorna efter en debatt om en bild han, ihop med landslagsmannen Ilkay Gündogan, tog ihop med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan före VM i Ryssland, vilket ledde till stor känslostorm i Tyskland. 

"Det spelar ingen större roll vem som är president - vad som spelar roll är att han (Erdogan) är president, och det är något man får respektera. Det kan vara svårt att förstå men jag skulle ha tagit bilden med honom, oavsett hur det hade gått i förra valet eller i valet innan dess", skrev Özil i ett brev om bilden med Erdogan. 

Läs mer om onsdagens internationella snackisar i Headlines-bloggen. 

Publicerad 2018-09-26 kl 07:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå