POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1
30v

Uppgifter: Nantes kommer anmäla Cardiff till Fifa - har inte fått betalt för Sala

Foto: Bildbyrån.

Cardiff har inte betalat Nantes något för övergången av Emiliano Sala.
Nu tar den franska klubben ärendet till Fifa, enligt tidningen The Guardian.

Argentinaren Emiliano Sala omkom tragiskt på en flygresa över den engelska kanalen. Sala hade precis skrivit på för Cardiff när olyckan inträffade och omkom gjorde även piloten David Ibbotson.

Efterspelet till den tragiska dödsolyckan har dock präglats av ett bråk mellan de båda klubbarna gällande övergångssumman. Nantes vill att Cardiff ska betala de närmare 170 miljoner svenska kronorna, men några pengar har man ännu inte sett röken av.

Enligt uppgifter till såväl The Guardian som BBC kommer Nantes nu att ta ärendet till Fifa den här veckan, om inte Cardiff betalar den första av tre inbetalningar för övergångssumman.

Enligt The Guardian vill Cardiff avvakta till dess att utredningen av olyckan är klar och orsakerna till kraschen fastställts. Framför allt vill Cardiff ha svar på om Ibbotson var kvalificerad att flygga en betalande passagerare i just det planet.

Parallellt pågår en tvist mellan Cardiff och agenten Willie Mckay, som hade mandat från Nantes att hitta en köpande klubb till Sala. Cardiff har anklagat Mckay för att medvetet ha trissat upp priset på affären genom att plantera falsk information i media och under gårdagen rapporterade Daily Mail att klubben överväger att stämma agenten.

Sala och Ibbotson kraschade den 21 januari och resan arrangerades av Mckay genom hans son. Totalt stod Mckay för sex resor för Sala och representanter för Cardiff under tiden för övergången. Han hävdar att Cardiff hade vetskap om alla flygningar som gjordes.

- De försöker lägga skulden på mig men jag har inget att dölja. Vi kommer att vara fullständigt transparenta med allt som hände. De försöker kasta mig under bussen, säger Mckay till The Times.

Emiliano Sala begravdes i lördags i Argentina.

Publicerad 2019-02-19 kl 22:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå