Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Uppgifter: Premier League ökar krav på "home-grown"-spelare

Premier League-klubbar måste ha åtta "home-grown"-spelare i truppen.
Efter att Brexit fullbordas 2019 kan det öka till tio spelare, skriver Mail on Sunday. 

Premier League-klubbar har i dag ett krav på sig att ha minst åtta "home-grown"-spelare i de 25 spelare stora A-lagstrupperna varje säsong. Det innebär att åtta spelare i truppen ska ha spelat i landet tre år mellan 16 och 21 års ålder, vilket betyder att även utländska spelare kan omfattas av begreppet. Efter att Storbritanniens uträde ur EU nästa år, så kan däremot regeln förändras och utökas till fler spelare.

Enligt den engelska tidningen Mail on Sunday kommer Premier League att öka kravet till tio spelare, samtidigt som begreppet kommer att förändras till att alla tio även måste ha ett brittiskt pass för att omfattas av regeln. Det skulle bli ett tufft krav för flera klubbar. 

ANNONS

I dag uppfyller endast sju av 20 lag ett krav på tio spelare med brittiskt pass i 25-mannatrupperna. Det är Burnley (18), Bournemouth (18), Cardiff (18), Southampton (15), Everton (13), Crystal Palace (12) och Leicester (11). 

Värre är det för storklubbarna i landet som Liverpool (9), Tottenham och Manchester United (8), men även för Manchester City och Arsenal (6). Huddersfield och Chelsea ligger längst ner på listan med fem stycken britter i trupperna.

Publicerad 2018-09-09 kl 08:19
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto