POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Uppgifter: Premier League testar VAR i höst

Foto: Bildbyrån

I sommar användes VAR i VM i Ryssland.
Nu testar Premier League systemet i höst, skriver Sky Sports. 

VAR (video assistant referee) användes redan under den gångna säsongen i bland annat Bundesliga och Serie A, men fick under sommarens VM-slutspel i Ryssland sitt stora genomslag med bidrag till flera olika domslut i turneringen. Tidigare i vår rapporterade The Times att tekniken även kommer att testas på Premier League-arenor och nu ska tiden vara inne för det, skriver Sky Sports. 

Enligt uppgifter till sajten, så kommer Premier League att följa trenden genom att testa systemet under 15 matcher den här säsongen med start efter det pågående landslagsuppehållet. Professional Game Match Officials Limited vill först testa VAR i höst för att sedan presentera ett förslag, till aktieägarna i Premier League, för att kunna använda systemet fullt ut med start nästa säsong. 

Vidare skriver sajten att det första testet kommer att äga rum under tre matcher den 15 september. Videodomarna kommer att ha sitt nav på Stockley Park, nära Heathrow och ska hantera alla tre matcherna samtidigt. 

I vår rapporterade flera brittiska medier att Premier League-klubbarna röstade nej till VAR i den engelska höstaligan. Däremot används systemet redan i FA- och ligacupmatcherna. 

Publicerad 2018-09-05 kl 13:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå