POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
2v

Uppgifter: PSG-ägarna nära att göra Leeds till den franska klubbens ”lillebror”

Foto: Bildbyrån

PSG:s ägare Nasser Al-Khelaifi har tidigare visat sitt intresse för Leeds United.
Nu skriver Le Parisien att den engelska klubben inom kort förväntas bli PSG:s ”lillebror”.

Qatar Sports Investments, QSI, med ordföranden Nasser Al-Khelaifi, äger i dag den franska storklubben Paris Saint-Germain.  Nu ser det ut som att QSI kan addera ytterligare en klubb till sin portfölj. Enligt Le Parisien förväntas Al-Khelaifi att köpa Leeds United från Andrea Raderizzani inom ett par veckor och göra klubben till PSG:s ”lillebror”. Den potentiella summan för affären är än så länge hemlig, men den franska tidningen skriver att den förväntas bli betydligt större än de 79 miljoner euro Raderizzani betalade 2011.

Tidigare i år har brittiska tidningen Daily Mail rapporterat att Leeds italienska ägare övervägde att sälja klubben vid en misslyckad uppflyttning till Premier League. Senare uppgav L’Equipe att Al-Khelaifi och Raderizzani, som är goda vänner, ska ha träffats för att diskutera en försäljning av klubben.

Tidigare har Le Parisien skrivit att Qatar har som strategi att investera i fler klubbar än PSG och att de bland annat fört diskussioner med Roma om ett köp. De uppges även vilja ta sig in på den engelska marknaden, där Abu Dhabi finns representerat som ägare av Manchester City.

Nasser Al-Khelaifi har varit skandalomsusad och han anklagades för korruption i samband med att Qatar ansökte om att få arrangera friidrotts-VM. Dessutom har PSG tidigare utretts för brott mot Uefas finansiella regelverk Financial Fair Play, något som senare lades ner.

Publicerad 2019-07-01 kl 10:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå