Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Uppgifter: Usmanov överväger att köpa League One-klubb

Premier League

Alisjer Usmanov uppges vilja sälja sin andel i Arsenal.
Nu vill den ryske miljardären köpa Charlton, skriver Daily Mirror. 

Foto: Bildbyrån.

Den ryske miljardären Alisjer Usmanov köpte under 2007 in sig i Arsenal och ägde som mest 30,4 procent av Premier League-klubben. Han var under en längre tid intresserad av att köpa klubbens majoritetsägare Stan Kroenkes (via företaget KSE UK) andel i klubben på 67 procent, men tidigare i sommar blev det klart att Kroenke köper Usmanovs del i klubben, då ryssen var trött på att inte få till en affär med amerikanen.

Nu uppger den engelska tidningen Daily Mirror att den ryske miljardären vill stanna inom fotbollen i England, men nu på en lägre nivå. Han ska, enligt tidningen, överväga att lägga ett bud på League One-klubben Charlton Athletic, som har det tufft ekonomiskt.

ANNONS

Charlton är, efter sex omgångar, placerat på tiondeplats i League One. Senast Londonklubben spelade i Premier League var säsongen 2006/2007. 

Usmanov öppnade även tidigare i sommar för att investera i Everton. 


Läs mer om Arsenals ägarförhållanden i Englandsbloggen här: Vad har Stan Kroenkes köp av Arsenal för betydelse - och för vilka?

Publicerad 2018-09-07 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto