POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
19v

Van Dijk skrev testamente inför blixtoperationen: “Jag kunde dött”

Foto: Bildbyrån

Virgil Van Dijk är i dag världens dyraste mittback.
Om det inte vore för en blixtoperation 2012 kunde det varit väldigt annorlunda.
- Ingen ville prata om det, men vi var tvungna att göra det. Det kunde tagit slut där, sa försvararen efter operationen enligt Liverpool Echo.

Virgil Van Dijk leder Liverpools försvar som bara släppt in sex mål de första 15 matcherna i Premier League. Men i en intervju med FourFourTwo berättar hans tränare i Groningen att historien kunde varit helt annorlunda.

2012 hade Van Dijk varit sjuk ett par dagar, men det lokala sjukhuset hittade ingenting och skickade hem försvararen.

- Men hans smärtor blev värre och när hans mamma åkte för att träffa honom insåg hon hur illa situationen var, säger Dick Lukkien, som var reservlagstränare i Groningen under tiden, enligt Liverpool Echo.

- Hon tog honom till ett annat sjukhus, vilket visade sig vara avgörande.

Holländaren hade blindtarmsinflammation, bukhinneinflammation och infektion i njurarna, vilket gjorde att han behövde opereras akut. Försvararen missade två månader men kom tillbaka säsongen efter och spelade 32 matcher innan en flytt till skotska Celtic.

- Jag var chockad. När han kom tillbaka till klubben hade han förändrats från en stor kille till en skrumpen person. Lyckligtvis lyckades han återhämta sig snabbt.

van Dijk blev själv väldigt orolig över situationen och planerade för det värsta.

- Jag kommer fortfarande ihåg hur det var att ligga i sängen. Det enda jag kunde se var slangar som hängde ut från mig. Min kropp var bruten och jag kunde inte göra något, sa försvararen efter operationen, enligt Liverpool Echo.

Holländaren menar att de värsta tankarna snurrade runt i hans huvud och han skrev till och med under en form av testamente, där en viss del av hans pengar skulle gå till hans mamma.

- Om jag hade dött, hade en viss del av mina pengar gått till min mamma. Naturligtvis ville ingen prata om det, men vi var tvungna att göra det. Det kunde tagit slut där, sa försvararen.

Publicerad 2018-12-07 kl 08:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå