POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Van Gaal: "Det var inte ett hån att spela Falcao i U21"

Foto: Scanpix

Radamel Falcao och Louis van Gaal.

I veckan fick Falcao spela U21-match med United istället för ett inhopp mot Arsenal i FA-cupen. Något som engelska medier målade upp som ett hån från Van Gaals sida.
– Det var inte en förnedring mot Falcao, säger nu United-tränaren till The Guardian.

Under måndagens FA-cup-match mot Arsenal fick Falcao nöja sig med att sitta kvar på sin bänkplats och se matchen från sidan. Då det inte blev någon speltid fick colombianen istället spela med lagets U21-lag dagen efter.

Louis Van Gaals beslut att sätta ner Falcao bland reservspelarna har i engelska medier målats upp som ett hån av tränaren, och ett bevis på att anfallaren inte blir kvar efter sommaren. Nu går holländaren själv ut och förnekar skriverierna och menar att han bara vill få igång Falcaos form med att ge honom speltid.

– Jag har läst att det var en förnedring av Falcao, men så är det inte. En av faktorerna till att han fick spela i U21 var att jag ville ge honom speltid så han kommer tillbaka i form.

– Det är inte att förnedra en spelare när man låter honom spela i U21-serien. Sedan är det inte bara Falcao som spelat där utan även Rafael och Victor Valdes. Alla spelare behöver matchtempo och vi betalar spelarna för att de ska spela fotboll för oss. Det innebär även i reservlaget.

Sedan erkände holländaren att han inte var nöjd med Falcaos prestation med reservlaget, men han gav ändå anfallaren en eloge för insatsen.

– Falcao gjorde inte sin bästa match med reservlaget, men han gjorde allt han kunde. Mer än så kan jag inte begära av mina spelare.

Publicerad 2015-03-13 kl 18:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå