Van Gaal hyllar Fellaini: "Han förändrade matchbilden"

Manchester United fick bara med sig en poäng borta mot West Ham och tappade därmed tredjeplatsen till Southampton. Louis van Gaal var efteråt missnöjd med lagets första halvlek, men samtidigt nöjd över den moral man visade upp.

Manchester United fick "bara" 1-1 borta mot West Ham, men det kunde ha varit värre då man länge såg ut att vara på väg mot förlust innan Daley Blind hann kvittera på övertid.

En av orsakerna till att United lyckades få med sig en poäng kan ha varit att tränare Louis Van Gaal bytte in Marouane Fellaini i den andra halvleken och att man då började spela längre bollar på den storvuxne belgaren.

West Hams tränare Sam Allardyce uttalade sig efter matchen att det var onormalt att se Manchester United mata långbollar på det sättet som man gjorde.

Tränare Louis Van Gaal menade dock att det inte var något nytt och att det förändrade matchbilden.

-Jag har gjort så tidigare med Fellaini så det var inget nytt. Det tror jag West Ham var väl medvetna om.

- Med honom får vi mera kraft. Med Januzaj och Di Maria får vi mer kreativitet, men det är svårt att vinna andrabollarna med den typen av spelare, menade Van Gaal enligt Daily Mail.

Van Gaal var missnöjd med första halvlek, men tyckte ändå att laget visade hög moral att komma tillbaka in i matchen och kvittera.

- Jag tyckte vi spelade riktigt dåligt i första halvleken, men vi visade stor uthållighet.
Vi måste ha mer mod för att spela längs marken. Det hade vi inte i första halvlek, men däremot i andra.

- Efter baklängesmålet började vi spela fotboll, men vi måste göra det från start. Jag tyckte ändå att vi visade hög moral, sa Van Gaal.

I och med att United inte vann över West Ham behöll Southampton den tredjeplats man erövrade under lördagen med att besegra QPR efter ett sent segermål.

Publicerad 2015-02-09 kl 10:27