Van Persies första mål på tolv timmar: Dödade mig nästan

Manchester United besegrade Stoke med 2-0. Och Robin Van Persie gjorde mål  igen. Det var två månader sedan.

Robin van Persie

Manchester Uniteds Robin Van Persie hade gått tio matcher och tolv timmar och 31 minuter utan ett mål när han till sist fick bollen i mål igen. Målet kom på straff och innebar 2-0 borta mot Stoke efter 66 minuters spel. det blev slutresultatet och det innbar i sin tur att United har 15 poängs försprång till tvåan Manchester City i ligan.

Van Persie firade målet med att sticka iväg till manager Alex Ferguson för att dela ut en rejäl kram.

– Han dödade mig nästan. Han verkar ha glömt bort att jag är 71 år gammal, sade Ferguson skämtsamt efter matchen.

United fick förövrigt en drömstart då Michael Carrick gjorde 1-0 redan efter fyra minuters spel.

För Stoke er det riktigt illa ut. Klubben är bara tre poäng ovanför strecket - men har två matcher mer spelade än Wigan som är efter i tabellen.

Publicerad 2013-04-14 kl 17:25