Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Vändning i Kaka-affären – City tonar ner summorna

En rådgivare till Manchester Citys stenrika ägare har nu tonat ner de summor som nämnts i samband med Citys intresse för Milans Kaka.

Nyheten om Manchester Citys enorma bud på Milans Kaka har rullat runt fotbollsvärlden. Över en miljard ska Manchester City varit beredda att betala – och därtill erbjuda Kaka en lön på cirka sex miljoner kronor i veckan.

Nu har dock en rådgivare till Manchester Citys ägare, shejk Mansour bin Zayed Al Nahyan, sagt till engelska Observer att summorna som nämnts i samband med Citys intresse i Kaka är överdrivna.

Att intresset finns tonas inte ner, men att ett bud på 100 miljoner pund skulle läggas avfärdas.
- Det är inte ens nära. Kaka skulle kunna kosta något i närheten av vad de hittills dyraste spelarna har kostat. Men det går inte att sätta en exakt siffra, sade Observers källa och syftade på Zinedine Zidane som kostade 46 miljoner pund när han värvades från Juventus av Real Madrid.

Shejk Mansours rådgivare uttryckte också en åsikt att ett miljardbud inte var realistiskt.
- Hundra miljoner pund är löjligt. Det skulle dubbla det tidigare transferrekordet, och i det rådande ekonomiska klimatet hur skulle man kunna få valuta för en veckolön på 500 000 pund? Det finns mycket annat man skulle kunna göra för de pengarna.
- Sedan ska man komma ihåg att vi ens har pratat med spelaren än, fortsatte rådgivaren.

Uppgifterna i The Observer ger ytterligare understöd till de rykten som säger att Milans ägare Silvio Berlusconi kan ha ett finger med i spelat vad det gäller att trissa upp summorna. De första rapporterna om ett bud på 100 miljoner pund ska för första gången ha dykt upp på en hemsida som ägs av Berlusconi.

Det spekuleras också i att Berlusconi lockas av den goda publicitet som Milan skulle få när en affär inte blir av och Kaka istället stannar i Milan.

Publicerad 2009-01-18 kl 14:56
Annons
Annons
Annons