Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
1v

Vännerna pratar inte inför Merseysidederbyt: ”Sadio bad mig att inte ringa honom”

Foto: Bildbyrån

Sadio Mané och Idrissa Gueye är goda vänner.
Men inför Merseysidederbyt har senegaleserna inte pratat med varandra.
- Sadio började det, han sa ”Ring mig inte”, säger Evertonmittfältaren Gueye.

På söndagseftermiddagen spelar Liverpool och Everton säsongens första Merseysidederby på Anfield. Matchen, som brukar kallas för ”The Friendly Derby”, har även två goda vänner på varsin sida mittlinjen.

Idrissa Gueye i Everton och Sadio Mané i Liverpool har i vanliga fall regelbunden kontakt, men inte inför mötena mellan Liverpoolklubbarna.

- Vi gillar att leka en lek, som att vi vore supportrar av Liverpool och Everton. Ungefär en vecka innan derbyt slutar vi prata. Vi skickar inte meddelanden till varandra och vi ringer inte. Sadio startade det, han sa ”Ring mig inte” och jag sa ”Okej, inga problem”, säger Evertonmittfältaren och förklarar att uppgörelsen tar slut när domaren blåser av matchen:

- Vi kommer börja prata med varandra när matchen är slut. Om vi vinner kommer jag ringa honom direkt. Han gjorde mål i derbyt en gång och kom fram till mig efteråt och sa att Everton kanske vinner nästa gång. Förhoppningsvis blir det min tur att göra det nästa gång.

Duon reser till och från landslagssamlingarna med Senegal tillsammans och har även annars regelbunden kontakt. De är också två av Senegals största fotbollsstjärnor och matchen kommer att vara minst lika intressant där som i nordvästra England.

- Alla där hemma kommer att kolla. Jag vet att det är så, för att förra säsongen gjorde jag en hård tackling på Sadio och jag fick meddelanden direkt som sa att jag skulle vara försiktig så att jag inte skadar honom, säger Gueye.

Publicerad 2018-12-02 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons