VAR i centrum när Liverpool vann igen - tionde raka segern i ligan

Liverpool fortsätter att gå som tåget i Premier League.
I kväll besegrade man Wolverhampton i en match där VAR var i fokus.
- Vi känner att vi kan förbättra oss men kan inte klaga på positionen vi är i, säger Virgil van Dijk till Sky Sports efter matchen.

Tidigare i veckan besegrade Liverpool ligatvåan Leicester på bortaplan i överlägsen stil, när man vann med hela 4-0. I kväll väntade Wolverhampton hemma på Anfield, ett Wolves som i torsdags besegrade Manchester City efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge.

Liverpool kom till spel med de största stjärnorna från start, inte minst trion Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané på topp. Wolves startade med flera av sina ordinarie startspelare på bänken, exempelvis Raul Jimenez, Adama Traoré och Matt Doherty, varav de två förstnämnda blev inbytta.

Det dröjde till slutminuterna av den första halvleken innan Liverpool tog ledningen. Sadio Mané tryckte in en boll från nära håll efter framspelning av Adam Llalana, ett mål som VAR-kollades för eventuell hands på Lallana men till slut godkändes. Målet var Manés tionde för säsongen i ligan.

På stopptid i den första halvleken trodde de flesta på Anfield att Wolves kvitterat till 1-1 genom ett välplacerat skott av Pedro Neto, men målet dömdes bort efter VAR-granskning då det var knapp offside på en Wolves-spelare i sekvensen innan.

I den andra halvleken fanns det chanser för båda lagen att göra mål, men 1-0 stod sig matchen ut och gav Liverpool deras tionde raka segern i Premier League. På de 19 matcher man spelat denna säsong har man vunnit samtliga utom en, och man toppar tabellen med 13 poäng ner till tvåan Leicester, som har en match mer spelad.

- Wolves är ett fantastiskt lag som spelar bra fotboll, man måste ge dem kredd. Man visste att det skulle bli svårt och det blev det också, säger Liverpools Virgil van Dijk till Sky Sports efter matchen, och fortsätter:

- Vi vill fortsätta göra det vi gör och vi får se i slutet av säsongen vart det kan ta oss. Vi känner att vi kan förbättra oss men kan inte klaga på positionen vi är i. 2019 var lovande och förhoppningsvis kan vi fortsätta.

Wolves ligger i skrivande stund kvar på sjunde plats i ligan.

I nästa omgång tar Liverpool emot Sheffield United på Anfield, en match som spelas på torsdag 2 januari, medan Wolves reser till Vicarage Road för att möta Watford på nyårsdagen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Lallana - Mané, Firmino, Salah.

Wolverhampton: Patricio - Bennett, Dendoncker, Coady, Kilman, Otto - Moutinho, Neves - Neto, Jota, Vinagre.