Vardys storshow - nu kan han vinna skytteligan

Regnet öste ner i Leicester, men det brydde sig varken publiken eller spelarna om när de firade ligatiteln. Till tonerna av Andrea Bocelli gjorde Jamie Vardy två mål i 3-1-segern mot Everton. Nu kan han vinna skytteligan.

Mäktiga scener utspelade sig på King Power Stadium inför avspark när mästarna hyllades för den sensationella bedriften. Andrea Bocelli greppade mikrofonen, iklädd en Leicester-tröja, och redan efter fem minuter presenterade sig en viss Jamie Vardy.

Anfallarens 23:e mål för säsongen innebar 1-0 i en för tabellen betydelselös match. Leicester hade som bekant redan säkrat ligatiteln, och Everton ligger i ingenmansland i mitten.

Andy King ökade på efter dryga halvtimmen i takt med att regnet fortsatte att falla. Efter paus fick sedan Leicester straff när Vardy gick omkull i kamp med Matthew Pennington, och samme anfallare dunkade in 3-0.

Med knappa 20 minuter kvar fick Leicesters storstjärna en gyllene chans att gå upp på samma antal mål som Harry Kane i skytteligatoppen, men den gången brände han från straffpunkten. Avslutet gick en bra bit över.

Everton skulle få skriva in sig i målprotokollet i slutet, efter en fin individuell prestation av Kevin Mirallas, men det var ingenting som störde Leicester-fansens fest nämnvärt.