VECKANS ELVA: Hetaste svenskarna ute i världen

I samband med SVENSKKOLLEN så plockar Fotbollskanalen varje vecka ut de hetaste utlandsproffsen i "Veckans elva". Se vilka som stått ut den här helgen.

Målvakt

Hedvig Lindahl

Chelsea är i ensam serieledning efter tre omgångar med full pott. I helgen blev det seger hemma mot Liverpool med 1-0. Den svenska landslagsmålvakten stod i mål och höll nollan för sitt nya engelska lag.

Försvarare

Mattias Johansson

Efter två omgångar där man släppt in totalt nio mål så fick man i helgen hålla lite mer tätt bakåt. AZ vann med 3-1 hemma mot ADO Den Haag där den svenska ytterbacken fanns med från start och spelade hela matchen. Blev uttagen i veckans lag i Eredivisie

Markus Holgersson

Vann under lördagen hemma mot AEK Larnaca med klara 3-0 och har nu bara fem poäng upp till serieledande Apollon i den cypriotiska slutspelsomgången. Svensken spelade som vanligt 90 minuter för Anathorsis Famagustas och var en stor del av den nolla som hölls bakåt. Återstår fem omgångar innan vi har korat en vinnare.

Ludwig Augustinsson

Spelade från start för FC Köpenhamn mot Nordsjalland där laget höll nollan och vann med 2-0. Laget har bara släppt in tre mål på de senaste sju matcherna och är väldigt stabila defensivt.

Mittfältare

Ferhad Ayaz

Spelade för första gången sedan flytten från start när Gaziantepspor tog emot Konyaspor på hemmaplan. Den svenska U21-landslagsmannen fick dessutom förtroende och spela matchen från sin vänstermittfältsposition. Däremot tappade man matchen 1-1 när det återstod en kvart vilket också blev slutresultatet.

Mohammed Saeid

Succén fortsätter för svensken som slagit sig in i Columbus Crews startelvan på mittfältet. I helgen slog man Kakas Orlando City med 4-0 och Saeid spelade hela matchen. Laget ligger nu tre i MLS efter sex omgångar med åtta poäng.

Alexander Farnerud

Startade på innermittfältet när Torino kryssade borta mot Sassuolo. Farnerud spelade hela matchen men drog på sig en varning med en kvart kvar att spela.

Pontus Wernbloom

Höll på att bli matchhjälte hemma mot Krasnodar om det inte varit för en sen kvittering från gästerna. Målskytten fick sedan förtroendet att spela hela matchen i den viktiga ”sexpoängsmatchen” där CSKA Moskva kunde tagit in på serietvåan Krasnodar.

Anfallare

Tobias Hysen

Spelade från start i söndagens hemmamatch mot Chongqing Lifan och gjorde matchens första mål i den 25:e minuten. ”Tobbe” spelade sedan hela matchen då Shanghai SIPG avgjorde med 2-1-målet i den 88:e minuten.

Pontus Engblom

Tvåmålsskytt när Sandnes Ulf vann hemma mot Nest Sotra. Svensken har inlett säsongen riktigt bra i sin nya klubb.

Lotta Schelin

Stor hjälte för Lyon då hon klev fram och avgjorde cupfinalen mot Montpellier med ett vackert mål i slutet av finalen. Anfallaren lämnades ensam i straffområdet och kunde med en välriktad volley skjuta hem titeln för Lyon.

Publicerad 2015-04-20 kl 14:34