POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Vidic: "Uniteds fans måste respektera Liverpool"

Foto: Scanpix

Nemanja Vidic, Manchester United.

Rivaliteten mellan Manchester United och Liverpool är legendarisk.

Men helgens möte blir speciellt med tanke på Hillsborough-rapporten.

- Extra viktigt att fansen visar respekt, säger Nemanja Vidic.

Stormatchen hemma på Anfield blir Liverpools första där sedan en oberoende kommitté i förra veckan publicerade sina slutsatser kring Hillsborough-katastrofen 1989. En gång för alla omkullkastades teorierna om att supportrarna själva bar skulden till kalabaliken som ledde till 96 människors död, i vad som allmänt betraktas som en av fotbollsvärldens mest omskakande tragedier någonsin.

En skön upprättelse, inte minst för de omkomnas familjer och närstående. I rapportens kölvatten väntas nu poliser, myndighetspersoner och andra verkligt ansvariga ställas till svars för händelsen - men i skuggan av det ska alltså mötet med Manchester United klaras av för Liverpools del.

- Fotboll är viktigt, men det kan aldrig betyda mer än själva livet, vems liv vi än talar om. Det spelar ingen roll om olyckor inträffar i Serbien, England eller någon annan del av världen. Det är alltid samma sak, säger Unitedkaptenen Nemanja Vidic.

Han pekar på att särskilt så stora klubbar som de båda Premier League-bjässarna måste agera korrekt i så här utsatta situationer. Deras beteende får genomslag inom hela idrotten.

- Vi måste föregå med gott exempel och det blir upp till bevis för våra supportrar på Anfield. Men jag tycker verkligen att de alltid visar upp en positiv läktarkultur och jag är inte orolig den här gången heller.

- Jag vill be supportrarna att stödja oss, och jag tvivlar inte på att de kommer att göra det. Jag har läst om Hillsborough och även om det var länge sedan måste vi vissa total respekt.

Publicerad 2012-09-21 kl 11:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå