Det är fotbollsmanagern Felix Magaths plan för att rädda Fulhams Premier League-kontrakt.

Första steget togs med lördagens 1—0-seger mot Newcastle.

Nye tränaren Magath fick fira seger.

Först försvann managern Martin Jol. Sedan ersättaren Rene Meulensteen och assisterande Ray Wilkins och Alan Curbishley. När Fulham sedan gav förtroende till Felix Magath var det ett lag som tillhörde botten av Premier League.

Tysken öppnade med 1—1 mot West Bromwich, sedan följde förluster mot Chelsea och Cardiff.

Trots starten behöll Magath sitt lugn, och dagarna inför mötet med Newcastle var Magath säker på sin sak: vinner klubben sina återstående hemmamatcher ska Fulham vara ett Premier League-lag även nästa säsong.

Spelarna verkar ha lyssnat på sin tränare.

Styrde spelet

Fulham styrde spelet under lördagens möte med Newcastle och gick, tack vare bredsidan från Ashkan Dejagah, vinnande från matchen. Därmed minskade klubben, med svenskduon Alexander Kacaniklic och Muamer Tankovic, avståndet till nästjumbon Cardiff, som föll med 1—2 borta mot Everton.

Fyra hemmamatcher återstår för Magaths Fulham.

Seger blev det också för Jonas Olssons West Bromwich. Trots att laget hamnade i underläge redan efter två minuter, lyckades gästerna både kvittera och avgöra i den andra halvleken genom mål av Stephane Sessegnon och Youssouf Mulumbu.

Publicerad 2014-03-15 kl 18:28