Vild glädje för Conte i Chelsea-debuten

Det såg ut som att Antonio Contes tävlingsdebut som Chelseas tränare skulle resultera i ett oavgjort resultat, men Diego Costa räddade kvällen med ett sent mål.

Londonderbyt mellan Chelsea och West Ham var sist ut i den första omgången av säsongens Premier League, och extra strålkastarljus riktades mot Antonio Conte som gjorde sin första tävlingsmatch som tränare för hemmalaget.

Efter en mållös första halvlek fick Chelsea en straff tidigt i andra efter att Michail Antonio gjort ner César Azpilicueta, och Eden Hazard dundrade in bollen i nättaket för 1-0. West Ham satsade framåt och kvitterade i den 77:e minuten genom James Collins efter att Chelseas försvar inte lyckats rensa undan bollen efter en hörna.

Det såg länge ut som att det skulle räcka till en poäng för bortalaget, men i 89:e minuten slog Chelseas skyttekung Diego Costa till med ett välplacerat skott i målvaktens bortre hörn, och Conte firade vilt med supportrar på Stamford Bridges läktare. Chelsea höll undan och kunde ta tre viktiga premiärpoäng.

Publicerad 2016-08-15 kl 23:07