Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
27v

VM en av anledningarna till att Lindelöf får spela mer: "Har plats för lite känslor"

Foto: Bildbyrån.

Victor Nilsson Lindelöf har fått mycket speltid de senaste veckorna.
Samtidigt har Eric Bailly förpassats till bänken, delvis på grund av stundande VM.
- Han (Bailly) är den ende försvararen vars landslag inte spelar VM, säger han enligt Manchester Evening News.

Under Manchester Uniteds tre senaste hemmamatcher i Premier League har Victor Nilsson Lindelöf fått spela 90 minuter för Manchester United. Ser man till lagets åtta senaste ligamatcher har svensken spelat från start i fem av dem. En klar ökning vad gäller speltid jämfört med under inledningen av säsongen. Samtidigt har mittbackskollegan Eric Bailly, som kommit tillbaka från ett längre skadeuppehåll, fått spela betydligt mindre (en av de sex senaste matcherna).

Nu berättar José Mourinho att han i sin laguttagning har sommarens VM-slutspel i bakhuvudet. Bland truppens mittbackar är det bara just ivorianen Bailly som inte kommer att spela mästerskapet då Elfenbenskusten inte är kvalificerat.

- Han (Bailly) är en av våra fem centrala mittbackar och mitt jobb handlar ärligt talat inte om VM och att förbereda spelarna för VM eller ge chansen till spelare i VM, men han är den ende centrale mittbacken vars landslag inte spelar i VM, säger han enligt Manchester Evening News.

- Så om jag måste göra något mer känslomässigt val för att hjälpa mina spelare så är han den som jag inte kommer hjälpa. Rojo, Jones, Lindelöf, Smalling – alla hoppas komma med i truppen till VM och Eric har inte den pressen.

Mourinho, som genom åren gjort sig känd för kontroversiella uttalanden och svidande kritik i olika riktningar, säger att han i grunden inte vill ta känslomässiga beslut.

- Jag försöker att inte göra det, jag försöker att vara en bra manager för klubben och det innebär att man är lite kylig och självisk men jag är inte så elak och jag har fortfarande plats för lite känslor.

- Så när jag tittar på de andra fyra centrala mittbackarna som slåss om en plats till VM ger jag mindre speltid till Eric.

Publicerad 2018-05-03 kl 15:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons