"VNL" framspelare i Uniteds seger - Lukaku frälste United med dubbla mål

Romelu Lukaku gjorde två mål.
Och Victor Nilsson Lindelöf svarade för en assist, när Manchester United vann borta mot Crystal Palace.
- Vi vill dominera, vi vill göra mål och vi vill hålla nollan, säger Lukaku till BBC.

Manchester United, med svenske Victor Nilsson Lindelöf, har visat fin form under nye tränaren Ole Gunnar Solskjær. Sedan norrmannen tog över ansvaret från Jose Mourinho har laget bara förlorat en match och under onsdagen jagade United en ny seger i mötet med Crystal Palace.

Inför mötet stod det klart att flera United-spelare skulle missa mötet. Bland annat saknades Marcus Rashford vilket gjorde att Romelu Lukaku fick inleda på topp.

Första halvlek var länge mållös, men efter dryga halvtimmens spel skulle Lukaku spräcka målnollan. Luke Shaw drev fram bollen på offensiv planhalva och spelade fram den belgiske anfallaren som från straffområdeslinjen placerade in bollen i nät fram till 1-0, vilket också var ställningen i halvtid.

Målet var Lukakus första sedan i början av januari och inför onsdagens match hade anfallaren gått mållös av planen i sex raka ligamatcher.

Bruten måltorka och ett United i halvtidsvila. Men Lukaku var inte nöjd där. I början av den andra kom nästa mål för belgaren. Ashley Young lyfte in en högerhörna som Chris Smalling nickade vidare till Nilsson Lindelöf. Svensken skarvade i sin tur vidare bollen till Lukaku, som från nära håll kunde stöta in sitt och Uniteds andra mål för kvällen.

Med 25 minuter kvar skulle hemmalaget skapa nerv i matchen när Joel Ward reducerade. Närmare än så kom dock inte Palace och med mindre än tio minuter kvar kunde United punktera matchen när Young nätade fram till 3-1, vilket också blev slutresultatet.

- Vi vill dominera, vi vill göra mål och vi vill hålla nollan. Vi hade matchen under kontroll, säger Lukaku till BBC.

Lukaku valde även att hylla Luke Shaw efter segern.

- Luke Shaw är för mig årets spelare hos oss. Jag är glad över att han spelade fram mig till första målet. När spelare kommer tillbaka från skada, så kan de också ge något extra till laget. Det är en väldigt stark trupp.

Lagens startelvor:

Crystal Palace: Guaita – Ward, Tomkins, Kelly, Van Aanholt, Milivojevic, Schlupp, McArthur, Townsend, Zaha, Batshuayi

Manchester United:  De Gea - Young, Smalling, Nilsson Lindelöf, Shaw - McTominay, Fred, Pogba - Dalot, Lukaku, Alexis