Walcott sköt sönder målnätet när Arsenal vann

BLACKBURN-ARSENAL 1-2
20' Walcott, 27' M Diof, 51' Arsjavin

Martin Olsson blev nerpetad till U21-landslaget av förbundskaptenen Erik Hamrén och nu var han även bänkad i sitt klubblag Blackburn.

När Arsenal kommer på besök på Ewood Park placerades svensken på en bänk. Gael Givet hade tagit tillbaka sin plats som vänsterback.

Men han imponerar inte hittills. Efter 20 minuters spel tappade han Theo Walcott när den stekhete speedkulan löpte in från vänster, tog emot en djupledspassning och sköt 1-0 från dålig vinkel. Walcott satte tre mål senast mot Blackpool och formen håller alltså i sig. Skottet såg inte så hårt ut men när spelarna skulle påbörja den andra halvleken uppmärksammade en assisterande domare att nätet hade gått sönder i skottet.

Blackburn kvitterade sju minuter senare när El-Hadji Diof dribblade sig in i straffområdet längs kortlinjen till vänster och spelade in till Mame Biram Diof som bara behövde sätta fram foten för att bollen skulle gå i mål.

Efter en dryg halvtimmes spel tvingades Robin van Persie byta. Orsaken var en smäll på foten och den skadebenägne anfallaren ersattes av Marouane Chamakh.

Fem minuter in i den andra halvleken tog gästerna åter ledningen efter en jättelöpning från Bacary Sagna på högerkanten. Fransmannen spelade in bollen till Cesc Fabregas vars skott blockades. Istället damp den ner framför en helt fri Andrej Arsjavin som enkelt satte 2-1 för Arsenal.

I den 65:e minuten ersatte Martin Olsson anfallaren Nikola Kalinic men han lyckades inte uträtta så mycket och matchen slutade 2-1.

Publicerad 2010-08-28 kl 15:44