Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger: ”Barcelona, Real Madrid, Man City och Chelsea kan ta vilka de vill”

Arsene Wenger känner sig ifrånsprungen. Han menar att Arsenal inte kan hänga med andra storlag som är ekonomiskt överlägsna.

Arsenal går under onsdagskvällen in i sin 14:e raka Champions League-turnering. Många gånger har man gjort det som en av förhandsfavoriterna. Men den här gången menar manager Arsene Wenger att man ligger en bit efter, speciellt giganterna från Spanien, och att man har en lång väg att gå om man ska hinna ikapp.

- Den här säsongen ser jag två lag som bättre än alla andra – Real Madrid och Barcelona – och resten får försöka springa ikapp under säsongen.

Wenger menar att det som gör att skillnaderna blivit större mellan hans eget lag och konkurrenterna, är en finansiell situation där vissa klubbar har stora fördelar.

- Barca och Real Madrid har mycket större finansiella muskler än vad de hade för 14 år sedan, eftersom de har individualiserat sina TV-rättigheter. Så de tillsammans med Man City och Chelsea kan ta vilka spelare de vill.

Arsenalmanagern, som är utbildad ekonom, är också av åsikten att fotbollen snart kommer att påverkas av det ekonomiska krisläge som råder – och riskerar att bli värre – i Europa.

- Fotbollen är inte oberörbar. Vi är beroende av människor som ska komma till arenorna och från annonsering från personer som ska betala produkten. All vår inkomst kan komma att hotas under de närmsta månaderna.

Wenger lägger också till att fotboll inte bara handlar om pengar, och att han tror på sin trupp och att de kan komma att bli att räkna med längre fram i turneringen.

Publicerad 2011-09-13 kl 16:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons