Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger får en kassakista: "Det finns avsevärda resurser"

Foto: AP

Arséne Wenger

Arsene Wenger får en kassakista i julklapp. Enligt sammanslutningen Arsenal Supporters' Trust frigörs "avsevärda resurser" till årets vinterfönster.

Som vanligt knorras det kring Londonklubben, eftersom dess fans anser att framåtandan och initiativtagandet på transfermarknaden saknas. I takt med att konkurrenter som Chelsea, Liverpool, City och United rustat upp de senaste säsongerna har Arsenal snarare accentuerat sitt tillvägagångssätt – att hålla i plånboken istället för att öppna den.

Men nu kan det till sist bli andra bullar. Arsenal Supporters' Trust, som reprsenterar en grupp av mindre aktieägares intressen, hävdar att klubben lovat göra "avsevärda resurser" tillgängliga i vinter. Vid ett möte med Arsenals VD Ivan Gazidis ska talespersonen Tim Payton ha fått löften om en satsning.

- Det finns pengar att tillgå. Så löd beskedet från Ivan och hans ekonomichef när vi träffades, säger Payton till BBC.

Han och ytterligare en grupp supportrar har avkrävt ledningen svar om varför manager Arsene Wenger inte kunnat spänna sina finansiella muskler med full kraft under tidigare transferfönster – trots att de sportsliga resultaten successivt försämrats sedan storhetstiden i mitten av 00-talet.

Efter förlusten mot League 2-laget Bradford tidigare i veckan, i ligacupen, var många upprörda. Vissa krävde till och med Wengers avgång.

- Det här var något vi diskuterade länge. Många fans har undrat huruvida det finns nya pengar att pumpa in i truppen, och varför så inte gjorts tidigare i så fall. Nu vet vi att Wenger har fått ett checkhäfte och att han kan använda det under januari, säger Tim Payton.

Först efter det anser han att man kan ta ställning till tränarens framtid.

- Alla frågar mig om jag vill ha kvar Arsene Wenger eller inte. Han måste helt klart ändra och förbättra vissa saker, och spendera pengarna han fått. När han stärkt laget får resultaten avgöra.

Publicerad 2012-12-13 kl 14:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons