Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

Wenger: "Ge offensiva lag fler poäng"

Arsenals manager Arsene Wenger vill att lag som spelar offensiv fotboll ska belönas. Bra målskillnad ska kunna ge extrapoäng.
- Offensivt spel är såklart bra, men man måste försäkra sig om att det inte inbjuder till uppgjorda matcher, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se

Arsene Wenger vill alltså att offensiva lag som inte koncentrerar sig på att försvara en ledning, ska kunna belönas med extra poäng. Detta för att motivera lag som har ledningen att fortsätta anfalla istället för att försvara sin ledning.

Arsenal omnämns ofta som ett lag som spelar offensiv och attraktiv fotboll. Detta till trots har Arsenal och Wenger blivit utan troféer sedan de tog hem FA-cupen 2005.
- Jag kan tänka mig ett system där en positiv målskillnad gör att ditt lag får extra poäng, sade Wenger.
- Låt säga att ett lag leder med 3-0. Då finns det anledning att fortsätta anfalla för att göra fler mål om motståndarna reducerar. Och, det skulle också motivera det förlorande laget att minimera förlusten.

När fotbollskanalen.se frågar svenska fotbollsförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, om Wengers förslag är något han skulle kunna tänka sig i allsvenskan låter han inte helsåld.
- Spontant känner jag att det finns en risk att lag kan göra upp i förväg. Men jag vill inte avfärda det helt, samma invändning fanns när trepoängssystemet infördes, säger han.

Publicerad 2008-06-02 kl 13:25
Annons
Annons
Annons