Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wenger hotar med avhopp vid övertagande

Enligt News of the World hotar Arsene Wenger att hoppa av sitt jobb i Arsenal om Alisher Usman tar kontroll över klubben. I så fall ska han byta till Real Madrid, rapporterar tidningen.

En annan styrelsemedlem, Stan Kroenke, har stadigt ökat sitt aktieinnehav i klubben. Han har nu strax under 30 procent, vilket är minimum för att ta initiativet till ett bud om övertagande.

Enligt brittisk press ska Kroenkes motiv vara att utmanövrera Usmanov, och på så sätt skydda Wengers position i klubben.

Efter misslyckandet i Champions League förra säsongen har Usmanov förklarat att klubben måste investera ordentligt för att truppen ska kunna matcha de stora i Europa. Och han har lovat en injektion på 1,2 miljarder kronor om hans grupp Red and White tar över klubben.

Men Wenger har sagt att han inte vill rucka på sina principer om att driva upp unga spelare till stjärnor och inte göra som exempelvis Chelsea eller Real Madrid.

- Han (Wenger) vill inte att någon ägare ska lägga sig i hur han utvecklar laget, säger en källa till tidningen.

- Han har länge motsatt sig stora värvningar.

Men helt mot större värvningar ska inte fransmannen vara.

- Han har en plan och alla kan se att den bär frukt. Det betyder inte att han inte kan värva några spelare på vägen men han vill göra det på sitt sätt.
- Arsene har gjort det klart för styrelsen och han skulle inte kunna jobba med en ägare som insisterar på att spendera stora pengar på nya spelare.

Och det hela skulle förändras med en ny ägare.

- Som det är nu är Arsene nöjd att jobba med Kroenke i styrelsen för han har inte visat något intresse i att lägga sig i. Det samma kan inte sägas om Usmanov.

För närvarande äger Usmanov 23 procent av klubben och sägs kämpa med Kroenke om att köpa Lade Bracewell Smiths 15,9 procent.

Publicerad 2009-11-08 kl 11:34
Annons
Annons
Annons