Wenger i chocktillstånd: "Otroligt svårt att förstå"

Ännu en fiaskoförlust för Arsenal – och tränaren Arsene Wenger är chockad.
- Det är svårt att förstå vad som händer, säger han till BBC.

Arsenal gjorde fem mål borta mot Blackburn. Dessvärre för Londonlaget: två av målen kom i egen målbur. Och Blackburn vann med 4—3.

Arsenals kräftgång i Premier league fortsätter. På lördagen kom säsongens tredje ligaförlust, trots att det började bra för Arsenal. I halvtid var laget i ledning 2—1 efter mål av nyförvärven Gervinho och Mikel Arteta.

Andra halvleken blev ett enda långt mörker för Arsenal:

Först knäade Alex Song in 2—2 i eget mål i 50:e minuten.

Sedan satte Ayegbeni Yakubu nio minuter senare 3—2 för Blackburn— hans andra mål i matchen.

I 68:e minuten bjöd Laurent Koscielny på ett nytt självmål när han styrde in 4—2. Bakom målet låg Martin Olsson, som byttes in i Blackburn i andra halvlek.

- Jag bara slog in den och som tur är gick den i mål, sade Olsson till Viasat Sport.

Marouane Chamakh reducerade för Arsenal, men det var av akademisk betydelse. Laget förlorade sin tredje match i årets ligaspel och parkerar nu på 15:e plats i tabellen.

- Vi hade så många chanser, men släppte in två sjävmål. Det är otroligt svårt att förstå. Men vi måste komma vidare. Just nu är vi sårbara i vår defensiv efter det som hände på Old Trafford, säger Arsene Wenger med hänvisning till 8-2-torsken mot Manchester United.

Ett av lagen som passerade Arsenal var walesiska Swansea, som vann med 3—0 hemma mot West Bromwich och därmed tog klubbens första Premier league-seger genom tiderna. Det var dessutom de första Premier league-mål som gjorts utanför England.

Publicerad 2011-09-17 kl 20:06